Copyright © 2009 ~ All Rights Reserved ~ stromsundsssk.se

 

 

Om oss

 

 

Målsättning och syfte

 

Strömsunds Snöskoterklubb ska vara en av de ledande klubbarna i Sverige vad gäller bl a webbtillgänglighet, ledskötsel, allmän trivsel, säkerhet och medverka till att hålla hög standard för utbildning av nya skoterförare. Vi gör löpande allt som står i vår makt för att lyckas med detta utifrån de förutsättningar som finns med vår ekonomi och engagemanget från våra medlemmar. Vi har goda förhoppningar om att nå våra mål och fylla våra syften.

 

Vi tror att om alla tillsammans använder sin samlade energi och förbättrar de små detaljerna hela tiden, kommer vi till slut att vara de större förändringarna och förbättringarna på spåren.

"Rom byggdes inte på en dag", men det byggdes och blev bra.

 

Vi är idag med våra ca 900 medlemmar (säsongen 2012-2013) därmed en av de större snöskoterklubbarna i denna del av landet och har siktet på att öka i antal sakta men säkert. Vi är övertygade om att vårt arbete med bl a leder, vindskydd och stugor kommer att ge ökad trivsel, och att det värdesätts genom att flera gärna betalar den ringa medlemsavgiften för att ha fortsatt obegränsad tillgång till detta.

 

Frivillig uppslutning på våra arbetsdagar och evenemang är väldigt uppskattat. Om Du har idéer om hur något i vår verksamhet skulle kunna förenklas eller förbättras, mottages all hjälp tacksamt. Kontakta någon av nyckelpersonerna i klubben så funderar vi vidare tillsammans och gör det bästa av Dina idéer.

 

 

 

Miljö

 

Strömsunds Snöskoterklubb byter löpande ut sina maskiner och redskap för ledskötsel och transporter mot modernare alternativ med så miljövänliga motoralternativ som möjligt.

 

Inför säsongen 2007-2008 investerade vi i en ny 4-takts maskin. Valet föll på en Lynx Yeti Pro V800. Vi behöll vår gamla Lynx 6900 2-taktare som extramaskin. Men redan efter första säsongen med den nya maskinen konstaterade vi att vi skulle avyttra den gamla "sexnian" Anledningen var att bränsleförbrukningen sjönk med ca. 70% med den nya 4-takts maskinen. Så till säsongen 2009-2010 föll valet på en Ski-Doo.

 

Med denna investering gjorde vår lilla klubb i våra ögon sett, en stor insats för att minska miljöpåverkan, men globalt sett kanske inte så stor. Många bäckar små...

 

Vi använder oss även, i så stor utsträckning som möjligt, av bilogiskt nedbrytbara rengörings- och drivmedelsprodukter. All leddragning och ledvård görs på ett sätt, som så lite som möjligt ska påverka faunan. Källsortering och återvinning är för oss en självklarhet.

 

 

 

 

Vår blogg

 

För att vi på ett enkelt sätt ska kunna uppdatera Dig löpande har vi en blogg som klubbledningen och utvalda aktiva medlemmar skriver i och uppdaterar.

 

För att komma till vår blogg, Klicka här

 

 

 

Tipsa oss

 

Om Du har tips på evenemang eller åsikter som klubben bör få ta del av, så blir vi glada och tacksamma för ett e-mail.

 

Skriv till

ordf[at]stromsundsssk.se.

 

 

 

 

 

Webdesign MST Consulting